25 Mayıs 2015 Pazartesi

BEYAZ ASLANLAR

      Beyaz aslanları hiç görmeyenleriniz duymayanlarınız varsa hiç beyaz aslan olurmuymuş diye düşünebilirsiniz. Ama böyle bir aslan türü var. Beyaz tüyleri ve yelesiyle o deniz mavisi gözleriyle insanları kendilerine hayran bırakıyorlar.
Resime bakmak yeterli, o herşeyi açıklıyor bu hayvanların diğer türlerinden farklılığını

   Bu muhteşem hayvanların yurtları Güney Afrika'dır. Bu hayvanların renklerinin nasıl beyaz olduğunu araştıran bilim adamları bir genin mutasyona uğraması sonucu olduğunu saptamışlar.
    Kötü bir haberim var bu canlınında nesli tükenmek üzere malesef... Çünkü bu hayvanlardan şu anda dünyada yaklaşık 30 kadar bulunmakta. Sayıya bakınca ne kadar da az değil mi? :(
    Bu 30 kadar beyaz aslan Afrika'da bir parkta koruma altına alınmış durumda. Çünkü bu hayvanların doğal ortamda yaşamaları çok zor. Nedeni ise renklerinden dolayı insanların dikkatini çeken bu canlılar malesef onların kurbanı oluyorlar ve avlanıyorlar. Avlanmayanlar bile aç karınlarını doyurabilmek için kendileri av ararken yine renklerinden dolayı avları tarafından hemen farkediyorlar. Bu güzellik aslında onların en büyük dezavantajı.
    Bilim adamları bu canlıların sayılarını çoğaltmaya çalışıyorlar ama bu o kadar da kolay değil. Çünkü bir beyaz aslanın dünyaya gelebilmesi için hem anne hem baba tarafından beyaz gen taşıması gerekiyor. İlk kez bu canlıların 1928 yılında görüldüğü söylentiler arasında.
     Bir güzellik daha bu dünyadan yok olmak üzere. Bunun başlıca sebeplerinden biri biz insanlar. Bu dünyada biz insanların yaşamaya hakkı olduğu kadar diğer canlıların da yaşamaya hakkı var. Ne yazık ki biz göz ardı ediyoruz bazı şeyleri. Aslında birçok şeyi göz ardı ediyoruz. Bunun en büyük nedeni de bizlerin bencilliği.. Sanki dünya sadece bize bahşedilmiş gibi davranıyoruz. Önümüze ne çıkarsa yakıp yıkıyoruz. Canlıları yok ediyoruz. Öldürmesek bile onların yaşama alanlarını alıyoruz. Soruyorum bizlere: Bizim yaşam alanlarımız köyümüz, kasabamız ya da şehrimiz, evimiz başka canlılar tarafından elimizden alınsaydı biz ne yapardık???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder